St Silwer osallistujat vuosimallia 2008.


Syyskuun lopulla (päivämäärä toistaiseksi auki) juostaan Ravirata Silwerin vuoden odotetuin suurkilpailu. St Silwer, eli yhdeksän hevosen kiihkeä ja arvostettu sprinttimatka järjestetään nyt jo viidettä kertaa. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2004, tuolloin voiton korkkasi nimiinsä Insend Enter huippuajalla 10,1aly - joka on edelleenkin voimassaoleva kilpailuennätys. Sen jälkeen tittelin ovat voittaneet CT Mezzanotte (2005), Little Devil (2006) sekä Tiramisu Dan (2007).

Viisi vuotta täyttävä St Silwer -karsintakilpailu koostuu neljästä eri päivinä ajettavista karsintalähdöistä. Kilpailu oli aikaisemmin rajattu 16,0 -aikaisille ja nopeammille lämminverisille, mutta realistisuuden lisäämiseksi aikarajaa nostettiin. Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 14,5 -aikaiset ja nopeammat lämminveriset. Viimeisin karsinta ajettiin tänä vuonna 13,0 aikaisille ja nopeammille. Ensimmäisestä karsinnasta loppukesällä (kilpailu on tänä vuonna hieman myöhässä) ajettavaan finaaliin mukaan pääsee kolme parasta, muista karsinnoista kaksi parasta. Näin ollen finaali juostaan yhdeksän hevosen joukkiolla. Jos joku finaaliin kilpailijoista ei pääse jostain syystä finaaliin, on mahdollista valita jälkimmäisten karsintojen kolmansilta sijoilta paras(nopeimman ajan saanut hevonen), ja tämä pääsee mukaan loppukilpailuun. Sekä karsinnat, että finaali juostaan 1609m autolähetyksenä. Finaalin ykköspalkinto on huikea 60 000v€!

St Silwer kilpailu kilpailulta

Vuosi 2004
Voittaja: Insend Enter
Voittoaika: 10,1aly
- Historian ensimmäinen St Silwer kilpailu oli yhden hevosen hallintaa alusta loppuun. Voittaja Insend Enter paineli alussa johtoon ja veti koko matkan tappavaa vauhtia. Huikean esityksen päätteksi orii kykeni vielä lipumaan varmaan voittoon. Kuka olisi tänä vuonna vielä uskonut, että upouuden raviradan 2 500v€:n ykköspalkinnolla olevasta St Silwer -kilpailusta muotoutuu näin huikea suurkilpailu?

Vuosi 2005
Voittaja: CT Mezzanotte
Voittoaika: 11,7aly
- Tänä vuonna pääkilpailun ympärille oli kehitetty jo suurenmoinen tapahtuma. Radalla järjestettiin jos jonkimoista oheisohjelmaa ja itse pääkilpailun ykköspalkinto oli tuplattu ja laitettu vielä vähän lisää päälle. Tämänkertainen voittaja pokasi itselleen 6 000v€ voittotilin. Edellisvuoden voittaja oli mukana hakemassa uusintavoittoa, mutta murtui kuolemanpaikalta. CT Mezzanotte erkani hallittuun voittoon raskaan juoksun jälkeen.

Vuosi 2006
Voittaja: Little Devil
Voittoaika: 11,1aly
- Vuonna 2006 kilpailu oli jo yleisesti arvostettu suurkilpailu ja voittajalle oli tiedossa kymmenkertainen ykköspalkinto edellisvuoteen nähden. Tämän vuoden uudistuksiin kuului myös osallistujien pelaamismahdollisuus. Pelaajat luottivat eniten numerolla 1. kilpailleeseen Sun Of Toscanaan, mutta täydellisesti osuneen juoksunkulun ja maalikamerakuvatarkistuksen jälkeen kirkkaimpaan mitaliin ylsi kuitenkin jymy-yllättäjä Little Devil.

Vuosi 2007
Voittaja: Tiramisu Dan
Voittoaika: 11,4aly
- Enää ei kovin suuria muutoksia itse kilpailuun tullut. Osallistujien ennätysvaatimusta tiukennettiin ja ravipäivä sai mukaansa läjän muita "pikkusuuria" kilpailuja. Voitaisiin melkein puhua jo suurraveista. Vuoden 2007 St Silwer sujui kuten vuonna 2004. Voittaja Tiramisu Dan hallitsi ja heilutti tahtipuikkoa lähdöstä maaliin, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Vuosi 2008
Voittaja: --
Voittoaika: --
- Juostaan syyskuun 2008 aikana. Seuraavassa blogimerkinnässä pelivihjeitä ja tarkempaa mutinaa tämänkertaisesta St Silwer finaalista.