Virtuaalihörinöiden taival on alkanut.

Olen törmännyt viime aikoina poikkeuksellisen moniin blogeihin - oikein hyviinkin sellaisiin - ja alusta alkaen vatsanpohjaa on kutkuttanut pieni houkutus. Tämä houkutus kasvoi kasvamistaan ja kun minulle annettiin muutama luppotunti koulussa, en voinut enää vastustaa kiusausta. Tuloksen voitte tekin jo nähdä, se on tässä; Virtuaalihörinät -blogi.

Mahtaakohan blogaamisesta tulla uusi muotiliike (jos sellaisesta uskaltaa puhua), jolloin kirjoittaja toisensa jälkeen avaa uuden blogin? Blogaamisen yleistyminen väistämättä tarkoittaa myös huonojen blogien syntymistä ja nopeaa kuolemista. Tässä kohtaa kirjoittaja rykäisee ja toivoo ettei Virtuaalihörinät päädy tuolle listalle. Blogaamisen trendi on jokatapauksessa selkeässä noususuhdanteessa ja mikäpäs siinä. Blogeja on mukava lueskella, useimmiten ne sitä paitsi sisältävät varsin asiapitoista materiaalikin(?).

En ihmettelisi lainkaan, vaikka Virtuaalihörinät ei kovin suurta lukijajoukkoa koskaan tulisikaan saamaan. Virtuaalimaailmassa vaikutan lähinnä ravipuolella, joten olen suurella todennäköisyydellä tuiki tuntematon nimimerkki suurelle osalle kaikista virtuaaliharrastajista. Siksipä voi olla ihan hyvä, jos näin alkuun tulisi pieni virtuaaliminä esittely.

Hiukan historiantynkää..
Noin vuonna 1999-2000 ihmettelin mitä luokkatoverini puuhaili välitunnilla. Pian tämän jälkeen virtuaalikärpänen pääsi puremaan, eikä tauti ole vieläkään hellittänyt. Aloittelin pienillä expage-talleilla, mutta parin vuoden päästä oli aika siirtyä geocitiesin suojiin. Massan mukana tietenkin. Tuolloin liikuin jollakin eri nimimerkillä, jota en ikäväkseni enää tosin muista, mutta vuonna 2003 siitä muotoutui Icengard. Samaan vuoteen mennessä ratsupuoli lakkasi kiinnostamasta ja vaivihkaa aloin täysipainotteisesti seurailemaan ravipuolen tekemisiä.

Joku on ehkä kuullutkin Ravirata Silweristä? Niin arvelinkin. Joka tapauksessa kyseisen paikan laitoin pystyyn vuoden 2004 alkupuolella ja samainen paikka vaikuttaa ravipuolella edelleenkin. Yllätävän pian pääsin mukaan tuolloin vielä kovin nuoren Virtuaalisen Edistämisryhmän eli VRER:n toimintaan, kun minut valittiin yhdeksi päättäjäjäseneksi. Sen jälkeen olen perustanut yhden kimpparavitallinpeitsarisiittolan sekä ottanut omia yksityisiä hevosia. Vuoden vaihteen 2006-2007 jälkeen olen toiminut VRER:n ylläpitäjänä, sen jälkeen kun Heli K., päätti luopua tehtävästä. VRER:llä on tosiasiassa toinenkin ylläpitäjä, mutta Jonskun IRL-syiden vuoksi hänen vaikutuksensa on ollut viime ajat vähäinen.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sen näemme kun aika koittaa.