Vuoden parhaat lämminveriset.

Huomautus! Nämä ovat täysin omia pohdintojani ja mielipiteitäni, eikä missään ole luvattu, että nämä hevoset olisivat ehdolla Ravigaalassa.

Myönnän, että olen seuraavien hevosten omistajille syvästi kateellinen.

Monet ovat varmasti panneet merkille Silveline Gonen (om. Memory Trotters, valmentaa Kim) huikean suorituksen 5-vuotiaana St Silwer 2008 -finaalissa. Kuinka moni muu virtuaalihevonen on pystynyt samaan mihin tuo orii, joka pieksi leikiten monet rutinoituneista ja maan parhaista hevosista. Silveline Gone on valloittanut maailmaa paitsi Suomessa, niin myös tuolla suuren rapakon takana. Orii ei näyttänyt aivan uransa alussa oikeastaan juuri miltään, mutta viimeistään Amerikan kiertue paljasti, millaisesta hevosesta on kyse. Voittoja oriille ei ole liian montaa osunut, onhan se juossut lähes koko ikänsä maailman tasokkaimpia hevosia vastaan. Sen sijaan huikea, lähes 40% totoprosentti kertoo, että kyllä tässä hevosessa voitontahtoa ja kyvykkyyttä on. Jotain kertonee myös oriin uskomaton tili, johon on kertynyt jo yli puoli miljoonaa v€.

Oriin meriiteistä merkittävimpiä lienee 300 00v$ eli vajaan 250 000v€:n ykköspalkinnolla olleen WDY Harness Racing Cupin voitto USA:ssa huippuajalla 10,2aly. Puhumattakaan nyt uunituoreesta St Silwer 2008 voitosta. Orii suorastaan leikitteli huippuvastustajilla, se otti ja lensi voittoon miten tahtoi. Kuin pisteenä iin päälle, orii kiiti tulostaululle hervottomat 09,9aly lukemat, jotka kirjattiin historiaan viisivuotiaiden oriiden ja ruunien Suomen Ennätyksenä. Eikä tulos jäänyt vain kuin yhden kymmenyksen päähän voimassaolevasta virtuaalisesta Suomen Ennätyksestä (09,8).

Hevosen ura on vasta päässyt vauhtiin, mutta Silveline Gone voidaan jo ehdottomasti kutsua yhdeksi Suomen parhaista virtuaaliravureista. Eikä mikään ihme, kun tutkii oriin sukutaulua. Taustalla komeilee vanhoja aikansa legendoja sekä periyttäjiä, joista mainittakoon mm. Silverhill, Silver Star, Peacemaker, Pandora's Box, Red Devil Nin ja 5+5 linjasiitetty Money Maker! Ei voi sanoa muuta, kuin että WOW mikä suku! Tässä on tammojen omistajille melkoinen herkkupala. En osaa muuta kuin ylistää tämän hevosta ja sen kykyjä. Jos jostakin asiasta olen varma, niin siitä, että tästä hevosesta kuullaan vielä! Sillä on vielä monen monta vuotta aikaa ansaita loimia ja pokaaleja palkintokaappiinsa, joten pitäkää tätä hevosta silmällä ja vastustajat - varokaa!

Savitaipaleen Ulrique
(om. Magnetie/Savitaival) on EVM-sukuinen tamma, joka on useasti urallaan ollut taistelemassa erilaisten suurkilpailujen voitosta. Kyseessä on kyvykäs ja nopea tamma, joka tuntuu pärjäävän millä tahansa matkalla. Savitaipaleen Ulrique kasvoi kukkaan kuluvana vuonna, sillä se teki jotain äärimmäisen hankalaa, nimittäin vei nimiinsä kaksi suurkilpailua!

Kesän alussa tamma antoi pieniä vihjeitä jostain suuremmasta, kun se raivasi tiensä Golden Clubiin ollen hienosti kolmas Silwer Dollar Race:ssa. Golden Clubissa nähtiin kuitenkin pettymys, kun laukkaherkkä tamma hylättiin lopulta liioista laukoista. Villillä lipulla tamma pääsi mukaan Sprint Testiin ja tällä kertaa tamma pysyi ravilla. Nyt tuloksena oli upealla
ajalla 11,2a jälleen kolmas sija ja varma paikka Nordic Dream Meetingissä! Lokakuun alussa olleessa finaalissa tamma petrasi entisestään ja jätti monet suu auki ihailemaan menoaan. Finaalissa oli mukana 12 kiven kovaa hevosta, joista jokainen oli menestynyt kesän aikana upeasti. Tehtävä oli haastava, mutta tämä sitkeä tamma näytti kaapin paikan. Savitaipaleen Ulrique laukkasi alkuun, jolloin sen mahdollisuudet oli lähes menetetty. Kuitenkin se teki mahdottomasta mahdollista ja totta, kun se kiri upeasti loppua täynnä tulta ja tappuraa, ehtien juuri ja juuri viemään kirkkaimman mitalin ja muhkeimman palkintoshekin.

Vajaa kuukausi NDM-voiton jälkeen Savitaipaleen Ulrique otti jälleen mittaa maan parhaista ja osittain samoista hevosista, kuin mitä sillä oli NDM-finaalissa vastassaan. 8-vuotias tamma kiiti ravia ja vei 3100m matkalla Money Maker Memorialin kultamitalin sekä 30 000v€ ykköspalkinnon mennessään. Näin ollen tamma keräsi pelkästään lokakuussa tililleen (ainakin) lähes 100 000v€ palkintorahoja, useammasta kuin kahdesta lähdöstä. Kuinka moni hevonen pystyy samaan yhden vuoden aikana, tai edes koko urallaan?

Kertakaikkisen upeaa tulosta tammalta, joka pystyi viemään nimiinsä ensimmäistä kertaa järjestettävän, vaikeimman voitettavan kilpailun virt. Suomessa, sekä viemään jälleen voiton oriilta ja ruunilta Money Maker Memorialissa. Ei tätäkään hevosta voi oikein muuta kuin kehua.

Mikä ihmeen Long Con? No se on tietenkin tämän vuoden Derbyvoittaja, jonka omistaa Yep Trotters ja valmentaa Leena. Tämä nuori 5-vuotias orii on startannut vasta 11 kertaa, joista yli puolissa se on sijoittunut totokolmikkoon. Neljä starteista on ollut jonkin asteinen suurkilpailu ja niistä orii on kerännyt sijoitukset 4: 1-2-1. Upein suurkilpailu voitto tälle lahjakkaalle nuorikolle on ehdottomasti 4-vuotiskaudella ollut Derby. Orii teki upeaa tulosta voittaen 2600m hienolla ajalla 17,0akp (karsinnassa 16,5akp ollen toinen). Tässä on upea nuori orii, josta saattaa kehittyä vielä vaikka mitä.