Sainpas vihdoin julkaistua tämän blogimerkinnän, aloittelin tätä 22.1 - mutta se vähän venähti :D

Ajattelin tällä kertaa ottaa syyniin kaikkien varmasti tunteman nykypäivän muotioriin Boomerang Loiston. Ei orii aivan turha voi olla, se on kiinnostanut tammanomistajia yhteensä 25. varsan verran ja keräsipä orii vuoden 2008 Ravigaalassa "Vuoden siitosorii (lv)" -tittelin itselleen! Onnittelut siitä.

Kuka? Boomerang Loisto on puhdas amerikanravuriorii, jonka on kasvattanut Ravitalli Loisto ja sen omistaa Jenni T. Blue Jay Trottersista. Aivan turha kilpahevonenkaan tämä herrasmiesmäinen orii ei ole ollut urallaan, sen meriittilistalla komeilee 8 voittoa(ja muutama muu saavutus) erilaisista arvokilpailuista, joista ylivoimaisesti mainittavin on lämminveristen Derbyn voitto vuonna 2006! Oriin taustaväki voi myös pröystäillä Boomerang Loiston isolla tilipussilla (yli 250 000v€!) ja kadehtittavalla ennätyksellä 10,7aly. Totoprosenttina ~28% ei kovin huono ole isosta starttimäärästä huolimatta.

Sukutaulullisesti Boomerang Loistolla on ollut jo hyvät lähtökohdat kehittyäkseen sellaiseksi kuin se on. Lienee itsestään selvää, että tällaisten hevosten kuin Money Maker (eei.) ja Mysterious Yankee (ei.) jälkeläisistä on suuri todennäköisyys tulla huippujuoksija. Eikä Tornando Flash (isä) näin pintapuolisesti katsottuna jää yhtään huonommaksi, joskin tällä on huomattavasti pienempi jälkeläismäärä.

Ja sitten jälkeläisiin.

o. Conquer Jazz - 10,4aly vs.110 075v€ Ensimmäinen poika pistää melkein isäänsä paremmaksi, joskin meriittirivistö on laihanlainen. Orii on jo ehtinyt aloittaa siitoksessa, eikä kaksi ensimmäistä jälkeläistä ainakaan tähän asti ole suuria pettymyksiä olleet. Tätä tekisi mieli käyttää itsekin siitoksessa.
> o. Cipher Hay Jazz 16,1 - 45 910v€
> t. Final Dee Railot 16,6a - 8 840v€
> o. Keoni Tempo - ei kilpaillut
> o. Fire's Drowsy - ei kilpaillut

t. Eternal Jazz - 13,0a vs. 16 110v€ Ei tämä ainakaan nopeudellaan huonoksi jää ja onhan noita sijoituksiakin tullut mukavasti. Harmi että tammasta ei ole jäänyt jälkikasvua(sivuille ei ainakaan ole merkitty), olisin mielelläni nähnyt mitä tuosta emälinjasta olisi syntynyt.

t. Dazzle Jazz - 14,0 vs. 37 120v€ Aloitti uransa huikealla totoprosentilla, vaikka ei ole senkään jälkeen kovin huonosti mennyt. Tästä voi kehittyä vielä oikein hyväkin ja jälleen näyttää, että Boomerang Loisto toimisi melko lupaavasti myös emänisänä.
> t. Tricky Game Jazz - 16,3 - 10 360v€
> t. Dancing Jazz - ei kilpaillut

t. Girl In The Mirror - ei sivuja, ei tietoa.

o. Wincey Jazz - 16,0a vs. 19 150v€ Tätä ei ole ainakaan rakenteella pilattu, mutta mikäli ikääntymiskalenteri pitää paikkaansa, kilpaura lähenee loppuaan. Se tarkoittaa, että tämä on mukava, menestyvä perusstarttari, mutta ei sen enenpää.
> t. Fool's Wendie

o. P.R. Harmless - sivut telakalla, ei tietoa kilpailuhistoriasta. Kuollut.

t. Honey Kiin - 20,5 vs. 6 280v€ Niin ikään sivut kiinni, mutta ainakaan minulla ei ole uskoa että tästä tammasta kuullaan enää. Ei kai sen erikoisempi hevonen.

t. Millycent Jazz - 20,3a vs. 10 050v€ Sivut päivittämättä, kasvattajan mukaan ainakin 18-aikainen tamma.

o. Richter Jazz - 19,5 vs. 3 150v€ Uran alkutaipaleella, ei huono, mutta ei mitenkään erityisen mainittavakaan.

t. Sarah Jazz - 18,1 vs. 650v€ Sivut päivittämättä, kilpailutuloksista ei tietoa.

o. Jackpot Jazz - 16,5a vs. 10 305v€ Ei kovin paljon startteja, tämä voisi olla oikein hyväkin, tai sitten kalenteri on päivittämättä.

o. Teddy Loisto - 11,7a vs. 92 230v€ Tällä näyttää olevan mainio juoksupää, menestynyt arvokilpailuissa, etenkin montéssa. Kuluu Boomerang Loiston jälkeläisparhaimmistoon.
> t. Nadine Agenda - 26,0 - 400v€

o. Crime Ridden Jazz - 17,3 - 2 270v€ Aikanaan huutokaupan yksi kalleimmista varsoista. Kilpailukalenteri lienee epäajantasalla, mutta sen peruusteella tämä on vain perus juoksija. Ei erityisen hyvä, ei erityisen huonokaan.

t. Only For Jazz - 15,4ake - 17 710v€ Aloittanut erittäin mukavalla totoprosentilla. Juoksupäätä tuntuisi olevan ja ennätyskin lähtenyt tippumaan hyvää vauhtia. Jos kehittyy nopeammaksi ajan mittaa, tästä voi tulla vielä kova vastus jopa aivan kärkinimille.

o. Boomishootyoudown 84 - sivut kadonneet, ei tietoa hevosesta. Googlen perusteella tämä ei ole päässyt ikinä edes radoille asti.

t. Bittersweet Jazz - 22,1 - 500v€ Ensimmäiset 5 starttia ei lupaa erikoisen hyvää juoksijaa. Toivottavasti tätä ei ole kuitenkaan unohdettu pölyttymään.

t. Radical Heartbeat - 19,4 - 7 050v€ Näyttää omaavan kohtalaisen juoksupään, mutta nopeus ei tahdo riittävän. Ei erikoinen.

o. Fire's Deejay - 17,9 - 1 760v€ Vaikuttaisi vain porukan mukana lönköttelevältä tapaukselta. Ei voi tietää mitä vauhteja kulkisi, kun ei ole riittävää voitontahtoa. Ei vakuuta.

o. Bagatur Tempo - 24,5 Sivut kiinni, Googlen mukaan pinkonut jossain vaiheessa 20,1ke. Aloittelee uraansa, mutta kalenteria näkemättä en voi kehua enkä haukkua.

t. Memory Of Dancer - 17,5a - 5 500v€ Vaikuttaa perus iltaravihevoselta.

o. Cain Striped - 35,1 (ol) Aloittelee, opetuslähtö mukavanlaisesti läpi. Aika näyttää mitä tulee.

r. Caprice Jazz - Ei ole vielä ehtinyt radoille. Seuratkaa tätä mielenkiinnolla, Boomerang Loisto yhdistettynä General November -sukuiseen tammaan on tuntunut toimivan. Tässä General November kertaantuu 4+4.

t. Adour Jazz - Myytävänä, ei sivuja. Ei läpäissyt opetuslähtöä.

o. Red Amiral Jazz - Ei ole vielä ehtinyt radoille.

o. Oliver INK - Ei ole vielä ehtinyt radoille.

Nykymittakaavassa suuresta jälkeläismäärästä huolimatta, joukossa on vain 4 hieman selkeästi parempaa menijää, joista kaikki eivät edes suuremmin vakuuta menestyksellään. Loput jälkeläiset voidaan jakaa melko tarkasti kolmeen osaan. Ensimmäinen kolmannes sisältää ne ei niin huiput, mutta kuitenkin ihan hyvät ok-tasoiset menijät. Toinen kolmannes, tai hieman vajaa sellainen on niitä, jotka eivät ole vakuuttaneet juoksinlahjoillaan, mukaanlukien unholaan jääneet - huonommiksi niitä sanottakoon. Viimeistä kolmannesta ei pitäisi ottaa perjaatteessa tähän arvosteluun edes mukaan, sillä niistä ei voi yleensä sanoa vielä mitään. Ne eivät ole vielä ehtineet radoille, tai ovat vasta aivan uriensa alkutaipaleella.

No joo, myönnetään, ei Boomerang Loisto aivan turha jalostusorii ole. Sopivan sukuiseen tammaan yhdistettynä siitä näyttäisi pursuavan vähintään jokamiehen iltaravihevonen - ja kenellepä ei sellainen useimmiten kelpaisi. Aivan huippuperiyttäjä orii ei yksinään ehkä ole, mutta kun sen ja tamman geenit osuvat kohdalleen, voi käsiisi syntyä aivan huippujuoksija!

Jos sinulla on tamma, jonka suvusta löytyy General November, niin suosittelen astuttamaan tammasi Boomerang Loistolla. Myös Indian Loisto vaikuttaisi näppärältä, sen ja Boomerang Loiston varsalla kun kertaantuisi nimittäin Mysterious Yankee, jonka tuntuu myös pelittävän mainiosti. Takuita ei ole, mutta näyttäisi toimivan oikein hyvin. Toisaalta, kun lisätään ripaus ranskalaisuutta vereen, vaikuttaisi myös tulevan hieman keskinkertaista parempi hevonen. Etenkin Je t'Aimélla on ollut positiivinen vaikutus osaltaan. Vaatinee kyllä lisäksi jonkin amerikkalaisen periyttäjän sukutauluun. Mielenkiinnolla kannattaa myös seurata, miten Boomerang Loiston jälkeläiset lähtevät kulkemaan, ne joilla on sukutaulussa Halebob Cream. Yksi niistä on lupaava, toinen tosin ei niinkään ja kolmas on vasta aloittelemassa.

Boomerang Loisto tuntuu toimivan ihan hyvin emän isänä, mutta lapsenlapsien määrä ei vielä päätä huimaa, eivätkä nämä ole vielä kovin pitkään ratoja edes tahkoneet.